Profesionistii în Învățământul Tehnic din Moldova avansează cu abilități digitale și de productivitate în Modulul II al „InnoSchool Next în Moldova - Tinerii Inovatori Sociali.”

Profesionistii în Învățământul Tehnic din Moldova avansează cu abilități digitale și de productivitate în Modulul II al „InnoSchool Next în Moldova - Tinerii Inovatori Sociali.”

În weekendul, 13-14 septembrie 2024, 29 de profesori din 15 instituții de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova au continuat să-și dezvolte competențele în cadrul programului „InnoSchool Next în Moldova - Tinerii Inovatori Sociali.”

Modulul II, dedicat Instrumentelor de Productivitate și Instrumentelor Digitale de Bază, a fost o oportunitate excelentă pentru profesori de a dobândi abilități esențiale pentru utilizarea eficientă a resurselor.

La activitate a participat și domnul Ion Donea, directorul Agenției Naționale pentru Tineret, care a subliniat: „Această inițiativă reprezintă un pas important în pregătirea tinerilor pentru o societate bazată pe inovare și digitalizare.”

Totodată, Adela, una dintre profesoarele participante, a menționat: „Instrumentele învățate în cadrul acestui modul ne vor ajuta să aducem un plus de organizare și interactivitate în procesul de predare. Modulul despre antreprenoriatul social, jucat pe platforma InnoSchool, trebuie introdus stringent în curricula de bază pentru disciplinele legate de antreprenoriat în învățământul profesional tehnic.”

Pe parcursul celor două zile, profesorii au explorat și aplicat diverse instrumente care le vor permite să îmbunătățească organizarea și productivitatea în cadrul lecțiilor și proiectelor lor, contribuind la crearea unui mediu educațional inovator și adaptat nevoilor actuale prin gamificare.

Plecăm de la această activitate ghidați de noțiunile: Atitudine, Asumare, Angajament, Adaptabilitate. Transmitem tinerilor ideea că: „nu suntem în afara arenei și aplaudăm, dar suntem PREZENȚI cu ei în arenă și „luptăm împreună”.

 Mulțumim tuturor profesorilor pentru implicare și angajament, precum și partenerilor care au sprijinit realizarea acestui modul.

 Continuăm să inspirăm și să sprijinim dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, contribuind astfel la formarea unei noi generații de inovatori sociali și antreprenori digitali!

*************************************

Atelierul II de formare este parte a proiectului „Creștem generația de Inovatori Sociali - InnoSchool Next în Moldova” implementat de Asociația Obștească „FĂCLIA” cu suportul Agenția Națională pentru Tineret, în cadrul Programului anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2024.

Centrul de Excelență în Energetică și Electronică

CSI - Colegiul de Studii Integrate al USPEE "C.Stere"

Centrul de Excelenţa în Transporturi din Chişinău

IP Școala Profesională din Cupcini, Edineț

Școala Profesională Ungheni

Colegiul Agroindustrial din Ungheni

Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți

Colegiul Tehnic Feroviar din Bălţi

Scoala Profesionala nr.3 Balti

Şcoala Profesională Căuşeni

Şcoala Profesională din Floreşti

Centrul de Excelență în Economie și Finanțe

Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău

Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Agricole din ȚAUL

Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău

Share: