Istorie

Asociația Obștească „Făclia” este o platformă națională care oferă oportunități de dezvoltare personală și profesională, dar și creștere în carieră pentru femeile și tinerii din Republica Moldova.

În aproape 20 de ani de experiență, Făclia a adunat o comunitate de peste 11 mii de oameni, care au participat direct la acțiunile, activitățile și programele organizației, oferind șansa ca peste 1000 de femei să obțină o profesie, prin intermediul proiectelor și programelor implementate.

De la înființare și până în prezent, Făclia a mers pe principiul cooperării și orientării tinerilor pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile și competențele, să-și crească potențialul și să fie motivați pentru a obține mai multe cunoștințe, pentru incluziune, dezvoltare economică și socială.

Inițial, Făclia și-a adus contribuția la dezvoltarea proiectelor în regiunea Ungheni, iar ulterior și-a extins programele la nivel național.

Misiunea Făclia este de a susține și de a aduce o completare sistemului de educație și formare personală și profesională, abordând o perspectivă inovativă, astfel încât să ofere toată susținerea beneficiarilor, atât pe plan personal, cât și profesional, prin inițierea și realizarea de sesiuni de formare, dar și activități și programe de dezvoltare.

Viziunea noastră este să continuăm să fim o platformă pentru dezvoltarea personală și profesională a persoanelor din toate segmentele de vârstă și stare socială, prin intermediul inițiativelor pe care le implementăm.

Valorile noastre sunt focusate pe voluntariat, empatie, susținere, colaborare, respect, responsabilitate, toleranță, deschidere și corectitudine.