Despre noi - conținut

Noi credem în tineri

1. Noi credem în tineri

În faptul că pot fi cetățeni activi. Că pot veni cu idei și soluții la probleme. Deseori, neașteptat de mature și înțelepte. Cu o nouă abordare. Că pot și doresc să-și dedice timpul liber pentru fapte bune. Pentru a le citi unor micuți o poveste. Sau pentru a ușura bătrânețele unor bunici. Pentru a face curat într-un oraș. Sau pentru a-i învăța pe alții ceea ce știu ei — cum să-și apere drepturile, cum să-și facă vocea auzită, cum să aplice și să-și găsească un loc de muncă dorit. Și cum să fie ei cei care construiesc o țară altfel. Cu șanse egale pentru toți. Onestă. Democratică. Prosperă.

2. Credem că ei merită fiecare șansă

Un vot de încredere, în loc de critică. Implicare, în loc de marginalizare. Susținere, în loc de dezaprobare. De aceea, în 2003 am creat Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret "Făclia”.

3. Suntem o organizaţie non - profit creată pentru tineri

Lideri sau timizi. Din familii cu venituri mari sau mici. Cu viitor asigurat sau oportunități reduse. Cu părinți sau orfani. Introverți sau extroverți, reuniți în asociații ale semenilor lor. O organizație pentru toți. Fără discriminare.

Ne-am ales ca misiune să investim în viitor

4. Ne-am ales ca misiune să investim în viitor

Prin instruire, consiliere, formare profesională, implicare în voluntariat.

5. În viziunea noastră, o lume în care tinerii sunt puși în valoare și prosperă este posibilă

Iar rezultatele activității noastre de mai mult de 10 ani, ne demonstrează că nu am dat greș. Atunci când sunt ascultați, tinerii se fac auziți și au ce spune. Când sunt implicați — ajută. Chiar peste limita așteptărilor. Când sunt motivați, absorb cunoștințe, se autodescoperă și își aleg mai sigur viitorul.

6. Tineri care fac diferența este scopul nostru

Îl realizăm prin programe socio-economice ce țin de participarea tinerilor și cetățenia activă, voluntariat, ghidare în carieră, formare profesională, sprijin la angajare și promovarea drepturilor socio-economice ale tinerilor (cu vârsta între 16-30 ani).