Șezătoarea modernă a adunat femei care conștientizează că PACEA pornește din interior

23 mai 2023

Șezătoarea modernă a adunat femei care conștientizează că PACEA pornește din interior

Noi, femeile din comunitatea „Femeilor care aduc PACEA prin Prezența, Atitudine, Compasiune, Empatie, Acțiune”, ne-am unit în cerc și am comunicat, apoi am cântat cu Natalia Munteanu, artista de muzica populară în cadrul celei de-a doua Șezători moderne.

Evenimentul a avut loc în incinta Centrului Cultural de Artă din cadrul Teatrului Fără Nume din Chișinău, loc minunat pentru întâlniri de suflet, dialog și culturalizare.

În cadrul șezătorii au fost deschise porțile spre iertare, cele 30 de participante (11 femei strămutate din Ucraina și 19 femei din Republica Moldova) conștientizând care sunt efectele asupra stării emoţionale şi fizice.

Fiecare dintre noi purtăm o poveste cu bucurii și răni, iar iertarea este o cheie fermecată ce ne deschide ușile spre pacea interioară.  Așadar, participantele au fost provocate să reflecteze împreună și să descopere puterea transformațională a iertării. 

Printre subiectele discutate s-au regăsit:

I. Înțelegerea iertării - Ce înseamnă iertarea: Explorarea perspectivelor personale. Efectele iertării asupra sănătății emoționale și fizice. 

II. Despre iertarea de sine - Acceptarea și eliberarea vinovăției personale. Construirea unei relații iubitoare cu propriul sine

III. Iertarea în relații interpersonale - Gestionarea conflictelor și reconstruirea relațiilor prin iertare. Iertarea ca instrument de înțelegere și conectare autentică.
 

Astfel, 30 femei am avut parte de învățare experiențială, cunoaștere, reflecție, conștientizări profunde despre alegerea iubirii infinite prin care aduce PACEA! Împărtășim cu voi câteva conștientizări care pot fi de mare folos. 

Deci: 

  • A primi și A oferi putem noi Femeile care înțelegem ce înseamnă Conectare, Contribuție, Creștere!
  • Strălucirea vine din interior, atunci când mintea, trupul și sufletul sunt în armonie.
  • Suntem sisteme complexe și putem fi integri când toate detaliile sunt așezate la un loc.
  • Când se separă bucățele, bucățele, devenim incompleți, bolnavi, pierduți în spațiu și în timp.
  • Dacă corpul se simte rău, nici mintea nu poate fi limpede, nici sufletul nu o arde în fericire.
  • Dacă mintea e plină de gânduri tulburătoare, simțim discomfort în corp, și sufletul e trist.
  • Când sufletul plânge, lucrurile sunt și mai interesante, mintea și trupul nici nu mai contează, dispare sensul.
  • Conștientizând că nu putem aborda o parte, neglijându-le pe celelalte, facem posibilă vindecarea.

Începem să strălucim atunci când ne vindecăm, iar strălucirea e molipsitoare.

Șezătoarea modernă a adunat femei care conștientizează că PACEA pornește din interior. Ulterior cum o aducem în relațiile cu oamenii din jurul nostru: în familie, în organizație, companie, pe stradă, peste tot.

 

Asociația FĂCLIA este promotoarea Șezătorii Moderne, metoda care oglindește principiile sistemice pentru armonie și înțelepciune. Până la sfârșitul anului 2023 vom organiza 8 șezători naționale. Fiecare șezătoarea are o tematică și o facilitatoare.

De data aceasta, recunoștință Letiției Lucescu, care a croșetat frumos și înțelept despre resursele interioare și valorile personale pentru a servi viața cu blândețe și iubire infinită

Vă ținem aproape de calendarul Șezătorilor moderne, care vor urma!

________

Șezătoarea modernă este organizată în cadrul proiectului „Rețeaua de sprijin pentru solidaritatea și abilitarea socio-economică a femeilor refugiate ucrainene – Centre de carieră pentru femei’’, implementat de Asociația Obștească „FĂCLIA”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Share: